top of page
Container Ship
Packaging Factory
Cargo Ship
Cargo Container
Loading Cargo
Cargo Shipping Containers

THE SERVICE YOU DESERVE

Since 1982, our talented team works hard everyday to provide the best services for our clients. We customize our offerings based on specific needs, get in touch with us today to receive a quote.

Home: Welcome
Cargo Container

ЗА НАС

МЕДКАРГО ИНТЕРНАТИОНАЛ ФОРВАРДИНГ ЕНД ЛОГИСТИКС ДООЕЛ е компанија во приватна сопственост основана во Скопје во 2019 година како најново претставништво на МЕДКАРГО Д. ТЕОДОРИКАС А.Е. Грција, со седиште во Пиреја, Грција и со подружница во Солун (Грција).

 

 

Имајќи изградено солидна мрежа на светски партнери преку нашето долготрајно присуство во индустријата (од 1982), ние ви нудиме најповолна комбинација на цена, брзина, безбедност и квалитет.

 

Нашата компанија е специјализирана во авионски, поморски и копнен транспорт, како и во логистички и царински услуги.

 

Нашиот високо квалификуван персонал е тука да ви понуди брза асистенција и креативни можности потпирајќи се на нашата филозофија на силна мрежа. Нашата најдобра стручност и флексибилност заедно со нашиот личен пристап го направија МЕДКАРГО лидер во индустријата и идеален партнер за вас.

Home: About

НАШИ УСЛУГИ

Shipping

Поморски транспорт

МЕДКАРГО нуди испорака од пристаниште до пристаниште/од врата до врата на Full Container Load  (FCL) и Less than Container Load (LCL). Редовни, ефикасни и економични NVOCC услуги до/од пристаништата во Пиреја, Солун и Драч од/до целиот свет преку партнерствата со водечки превозници ја гарантираат најдобрата услуга за вас.


FCL услуги

МЕДКАРГО ви нуди Испорака на Контејнери низ Светот (FCL) за разновиден товар.

 

Нашата услуга за преку океански превоз ви нуди неколку предности, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на: 

 • Пристаниште-до-врата и врата-до-врата логистички услуги од испраќач до примач,

 • Редовни неделни испораки,

 • Претовар на врзани стоки (Т1) во пристаништето во Солун и потоа транзитни услуги за секоја Балканска земја,

 • Триаголни трговски услуги,

 • Деконсолидација на обезбедени магацини,

 • Карго осигурување,

 • Царински услуги и формалности,

 • Карго транспортни услуги на "опасни материи ИМО",

 • Услуги за ладење на товар.

LCL услуги

 

МЕДКАРГО нуди комплетна и конкурентна LCL услуга од координација на единечни LCL пратки до консолидација во повеќе земји. Целиот LCL товар се консолидира во товари на FCL во еден од нашите центри, а потоа се испраќа до дестинацијата, при што се обезбедуваат значителни заштеди во трошоците за транспорт, администрација и ракување и се намалува времето за транзит. Деконсолидацијата се врши по пристигнувањето на контејнерот правејќи го товарот веднаш достапен.

 

Сите придобивки што се предвидени со услугите на FCL исто така се однесуваат и за LCL.

Semi-Trailers

Копнен транспорт

Камионски услуги

МЕДКАРГО нуди широка мрежа на контејнерски /камионски превоз и копнени услуги. Нашето сигурно копнено транспортно работење е прилагодено на вашите потреби. Ние можеме да понудиме. Можеме да понудиме различни возила со најнова технологија за удобност и безбедност за справување со сите видови и големини на товар, од подигнување или депонирање на полни или празни контејнери со целосна можност од врата до врата.

 

Ние обезбедуваме првокласни Меѓународни Услуги за Целосна Товареност-Full Truck Loads (FTL) и одлична грижа за корисници со помош на нашата мрежа на одобрени претставници и нашата широка флота.

 ​

Железнички услуги

Ние на клиентите им обезбедуваме индивидуални врата-до-врата решенија во транспортот на товар со железница во координација со нашите канцеларии во Пиреја, Солун, и Скопје со специјализација за Балканскиот полуостров.

Air Carrier Booking

Авионски транспорт

Преку нашата мрежа на оператори ние нудиме навремена и економична испорака на стоки во авионскиот сообраќај до посакуваната дестинација. МЕДКАРГО ќе ги процени вашите специфични потреби и ќе ги приспособи нашите авионски услуги за вашиот проект од големи размери или за помала брза пратка од врата до врата, терминал до терминал или било кое друго барање.

Packaging Factory

ЛОГИСТИКА

Во МЕДКАРГО нудиме сеопфатен сет на интегрирани или индивидуални услуги на Логистика од Трети Лица - 3PL услуги за бизниси со седиште во Грција и мултинационални компании. Нашата основна способност е да обезбедиме ефективни и ефикасни 3PL решенија кои ги подобруваат резултатите на нашите клиенти.

 

Нашите 3PL услуги нудат секакви придобивки, како што се: 

 • Подигнување и пакување, препакување

 • Монтирање на светло 

 • Секвенционирање

 • Палетизирање, пакување во пластични фолии

 • Гарантирање на квалитет

 • Одложување, локализација

 • Повратна логистика

Whatever the job, we’ve got you covered. Contact us now.

Home: Services

КОНТАКТ

Questions, comments or requests? Feel free to reach out, we’d love to hear from you. Get in touch with us and get a quote now!

СКОПЈЕ - Подружница

Булевар Партизански Одреди бр.14А, влез 1, кат 6, Скопје, Република Северна Македонија

Телефон: +389 2 5514800 +389 2 255 0127/8

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Google Places

Thanks for submitting!

Cargo Ship
Home: Contact
bottom of page